onsdag 17. juni 2020

Syltet rabarbra med kardemomme og kanel

Det er nå på tide å hente inn det siste av rabarbraen! Denne oppskriften med syltet rabarbra med kardemomme og kanel smaker nydelig til det meste av grillet kjøtt og fisk! Et glass syltet rabarbra er en enkel og flott måte å tilføre maten det lille ekstra som gjør så mye for at måltidet skal bli en liten fest :)Hvis du har flere rabarbraplanter og i tillegg har vært flink til å gi dem masse gjødsel så er det stor sansynlighet for at du har masse rabarbra i hagen på denne tiden... Denne oppskriften på syltet rabarbra med kardemomme og kanel er ikke bare supergod, det er også en god måte å konservere store mengder rabarbra på raskt. Hvis du har mye rabarbra i hagen kan du også ta en titt på noen av våre andre gode rabarbraoppskrifter

Til tre ganske store glass syltet rabarbra med kardemomme og kanel trenger du:

ca. 1 kg rabarbra
30 grønne kardemommekapsler
3 kanelstenger
3 dl 7% eddikk
6 dl sukker
6 dl vann


Hent inn rabarbra fra hagen, men pass på at det står noen stilker igjen på planten slik at den har mulighet til å hente seg inn igjen før vinteren og kan komme med mange nye og friske skudd til neste vår. Vi har to forskjellige sorter rabarbra i hagen og vi blander begge sortene når vi henter inn resten av rabarbraen. 

Start med å sterilisere glassene du skal bruke. Vi pleier å legge glass og lokk i ovnen på 100 grader og la dem ligge i varmen minst 10 minutter. Hvis vi bruker norgesglass eller andre glass med gummistrikk legger vi strikkene i småkokende vann i 10 minutter.

Bryt opp kardemommekapselene. Det gjør du enklest ved å legge en kardemommekapsel i en spisesje og trykke en annen spiseskje sammen med den første slik at kapselen sprekker opp. 

Kok opp eddik, sukker, vann og ha kanelstenger og de knuste kardemommekaplene oppi og la laken småkoke i 5 minutter for å trekke ut smaken av krydderne. 

Vask rabarbraen i kaldt vann og skjær stilkene i passe skiver. Legg rabarbraen over i de sterile glassene. Det er lurt å riste litt i glasset slik at du får minst mulig luftlommer mellom bitene med rabarbra. Ha oppi så mye rabarbra som du får plass til i glasset. 

Ta krydderlaken av varmen og sil bort kardemommekapslene, kardemommefrøene og kanelstengene. Ta kanelstengene til side, de skal være med opp i glassene til rabarbraen - kardemommefrøene og kapslene kan du kaste. 

Hell den varme krydderlaken opp i glassene med rabrabra til du har dekket all rabarbraen, legg en kanelstang i hvert glass og sett på lokket. 

La den syltede rabarbraen avkjøles og oppbevar den kjølig til du skal bruke den.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar